Chemische peeling

Heb je veel last van (hyperpigmentatie, grove poriën, littekens, ontstekingen, een vette huid of wil je de huid er juist jonger laten uitzien?

Dan raden we aan te kijken naar een chemische peeling. Het grote verschil met een fruitzuurpeeling is dat een chemische peeling hogere geconcentreerde fruitzuren heeft. Een fruitzuurpeeling heeft bijvoorbeeld een concentratie van 30% en een chemische peeling zelfs 70% van een bepaald zuur! De behandeling is daarom zo intensief dat er een ”chemische” reactie in de huid ontstaat. Door deze chemische reactie gaat de huid zich versneld vernieuwen, zodat de huid gaat vervellen.

 Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

Oppervlakkige en diepe peeling:

Er zijn verschillende soorten peeling. Oppervlakkige peeling worden gebruikt voor de behandeling van de huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acnelittekens kunnen ermee worden behandeld. Oppervlakkige peeling kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Matig diepe en diepe peeling worden toegepast voor de verbetering van de zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

De behandeling:

Nadat de huid is gereinigd, starten we met de behandeling. Er zijn oppervlakkige en diepe peelings. De huidspecialist kiest de juiste methode voor uw behandeling tijdens het consult.

De chemische peeling wordt met rustige bewegingen op de huid aangebracht. Dit wordt vaak ervaren als een (sterk) branderig gevoel. Zodra de huid ‘aangeeft’ dat het voldoende is, wordt de huid gekoeld. Na het koelen voelt de huid minder branderig aan.

Na de peeling voelt de huid strak aan en is deze licht doorbloed.

De nazorg van de peeling:

 Soms is het nodig dat u thuis een zalf of crème gebruikt om ervoor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties voorkomen kunnen worden. De huidspecialist die de behandeling uitvoert, informeert u hierover. Tenzij anders is afgesproken, reinigt u de huid ’s morgens en ’s avonds en dept u de huid zorgvuldig droog. Gebruik geen scrubcrème, peeling of masker zolang de huid rood is. Krab niet aan wondjes of korstjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Ga gedurende tenminste 4 – 6 weken niet in de zon en ook niet onder een zonnebank. Gebruik in die periode dagelijks (ook in de winter) een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger. Dit is nodig om te voorkomen dat er een ongelijkmatige pigmentatie (kleurvlekken) ontstaat.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende enkele weken een roze kleur zichtbaar blijven. De bovenste huidlaag laat soms los, waardoor blaasjes kunnen ontstaan. Later ontstaan op die plaatst soms korstjes. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. Later gaat de huid vaak wat vervellen. Ook kan er dan soms wat jeuk ontstaan. Een chemische peeling bij actieve acne werkt ook nog antibacterieel en ontstekingsremmend.

Risico’s en complicaties:

 Bij een peeling bestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie te verkleinen, is het belangrijk dat u de huid in de eerste maanden na de peeling niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger.

Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaats vinden.

Elke chemische peeling (krachtige fruitzuren) richt zich op een ander huidprobleem. De volgende peelings zijn mogelijk:

  • Salicylic Peel 15%-30%: Vermindert talgblokkades in de talgklier. Daarom perfect voor diepliggend acne en voorkomt ontstekingen.
  • Mandelic Peel 40%: Speciaal voor de gevoelige huid. Kalmeert de huid en vermindert roodheid en ontstekingen. Hiernaast stimuleert de peeling de celvernieuwing, waardoor collageen en elastine worden aangemaakt en de huid er rustiger en egaler uitziet.
  • Milk Peel: Verminderd fijne lijntjes, een doffe huid en grove poriën. De peeling is ook mooi geschikt om een vettere huid te verminderen.
  • Benebellum®: Intensieve peeling tegen melasma en pigmentvlekken. Egaliseert elke vorm van pigment in de huid en geeft de huid een diepe boost.
  • Cosmo Peel TCA 12%-15%-18%-20%: Dè peeling tegen rimpels, grove poriën en acne littekens. Stimuleert de productie van collageen en elastine, wat de huid zachter en egaler maakt.
  • Easy TCA pain control: De meest intensieve anti-aging peeling. Verminderd alle tekenen van huidveroudering zoals rimpels en pigmentatie. Perfect voor een perkament achtige huid.
  • Cosmelan peel: vermindert pigmentatie tot 90- 95% en wordt gebruikt voor de behandeling van donkere vlekken, verkleuring en hyperpigmentatie veroorzaakt door de zon, hormonen, zwangerschap en veroudering.

Weet jij zelf niet precies welke peeling jij nodig hebt? Laat de specialist je goed adviseren. Nadat zij jouw huid beoordeeld heeft tijdens een consult, kan zij direct specifiek advies geven over welke peeling het beste uitgevoerd kan worden.

Elke fruitzuur richt zich op een ander huid probleem. De volgende fruitzuurpeelings zijn mogelijk:

  • Pumpkin Peel Level l/Level ll: perfect geschikt voor het behandelen van acne. Richt zich hiernaast ook op vergrote poriën en op verkleuringen die zijn ontstaan na een ontsteking of wondje. De pumpkin peel is geschikt voor ieder huidtype, maar met name de vette huid met overmatige talgproductie.
  • Mango Peel:de ideale opfrisser voor de huid. De peeling egaliseert de huid en herstelt overmatige pigmentatie. Hiernaast hydrateert de peeling intensief en stimuleert de aanmaak van collageen. De peeling is geschikt voor ieder huidtype, maar specifiek voor de droge huid.
  • Power Peptide Peel:dankzij een combinatie van hoogwaardige ingrediënten is deze peeling geschikt om alle tekenen van huidveroudering te verminderen. Glycolzuur en peptides zorgen voor de aanmaak van elastine en collageen om de huid te verstevigen, terwijl melkzuur pigmentvlekjes verminderd. De ideale anti-aging peeling!
  • Glycol Peel Level l (30%) of Level ll (40%):unieke combinatie ingrediënten die huidveroudering tegengaan en de beschadigde huid herstelt. De peeling verstevigt de huid en beschermt deze tegen invloeden van buitenaf, zoals straling. De glycol peel is geschikt voor de huid met uv-schade en de huid die door huidveroudering meer klachten krijgt. De peeling is minder geschikt voor de gevoelige huid.
  • Hibiscus peel:deze peeling verminderd effectief roodheden in de huid. Dankzij amandelzuur werkt deze peeling ontstekingsremmend en kalmerend. Plantaardig hibiscuszuur zorgt exfoliatie (vernieuwing) van de huid en een glow. Uitermate geschikt voor gevoelige huidtypes en rosacea.